Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors otrdien paziņoja, ka pie ASV robežas izvietotajiem 15 000 karavīru nav dotas pavēles apturēt imigrantus no robežas šķērsošanas un solīja izmeklēt šādu pagājušajā nedēļā notikušu gadījumu.

"Šādas pavēles nav izdotas un mēs izskatīsim gadījumu, lai tas neatkārtotos, jo tas nav mūsu darbs," preses konferencē pavēstīja Lopess Obradors.

Pagājušajā nedēļā izplatīti attēli rādīja, ka smagi bruņoti Nacionālās gvardes karavīri ar varu aiztur divas sievietes un jaunu meiteni pie Riograndes upes, izraisot sašutumu valstī.

ASV prezidents Donalds Tramps izdara spiedienu uz Meksiku, lai tā pastiprinātu savas robežas un uzņemtu vairāk migrantu savā teritorijā, novēršot viņu ierašanos ASV.

ASV amatpersonas maijā aizturēja uz valsts dienvidu robežas 144 000 migrantu – par 32% vairāk nekā aprīlī un par 27% vairāk nekā 2018. gada maijā.

Tramps uz to reaģēja, draudot noteikt muitas tarifus visam Meksikas preču importam, ja Meksika nerīkosies, lai apturētu migrāciju caur tās teritoriju uz ASV. Šie draudi netika izpildīti, jo Meksika solīja spert "bezprecedenta" soļus migrācijas palēnināšanai, tai skaitā dislocējot 6000 Nacionālās gvardes karavīrus uz savas dienvidu robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!