Foto: Reuters/Scanpix
Meksikas vēlēšanu tribunāls ceturtdien vienbalsīgi noraidīja kreiso radikāļu prasību anulēt 1.jūlijā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem uzvarējis Institucionālās revolucionārās partijas (PRI) kandidāts Enrike Pena Njeto.

"Prasība anulēt vēlēšanas ir nepamatota," pēc septiņu tiesnešu balsojuma paziņoja tribunāla priekšsēdētājs Hosē Alehandro Luna Ramoss.

Kreiso radikāļu koalīcija, kas bija izvirzījusi Andresa Manuela Lopesa Obradora kandidatūru, apgalvoja, ka PRI esot uzpirkusi miljoniem vēlētāju, kā arī pārsniegusi noteiktos priekšvēlēšanu kampaņas tēriņu griestus.

Tribunāla lēmums ļauj Penu Njeto oficiāli pasludināt par vēlēšanu uzvarētāju.

Amatā viņš stāsies 1.decembrī, nomainot līdzšinējo prezidentu Felipi Kalderonu un pēc 12 gadus ilga pārtraukuma pie varas atgriežoties PRI.

Kā ziņots, saskaņā ar oficiālajiem vēlēšanu rezultātiem Lopess Obradors vēlēšanās saņēma 31,59% balsu, bet par Penu Njeto nobalsoja 38,21% vēlētāju.

Trešajā vietā ar 25,41% balsu ierindojās šobrīd pie varas esošās konservatīvās Nacionālās rīcības partijas (PAN) kandidāte Josefīna Vaskesa Mota.

Lopess Obradors apgalvo, ka PRI esot nopirkusi piecus miljonus balsu, vēlētājiem, piemēram, dalot lielveikalu dāvanu kartes.

Kreisie radikāļi arī apgalvo, ka PRI uz vēlēšanu iecirkņiem esot sūtījuši bērnus, lai tie novērotu, kā ļaudis balso.

Taču viens no tiesnešiem norādīja, ka "nav pierādījumu par balsu pirkšanu, nav pierādījumu par piespiešanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!