Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV eksprezidenta Donalda Trampa ģimenei pietuvinātas personas atklājušas, ka miljardiera sieva Melānija Trampa atbalstītu sava vīra trešo mēģinājumu atgriezties Baltajā namā, raksta "Politico".

Lai gan tiek uzskatīts, ka bijušā prezidenta darbības primāri ietekmē savtīgas politiskas intereses, viņam tuvas personas atklāj, ka Trampa sieva varētu iespaidot viņa lēmumu par to, vai atkal uzņemties nogurdinošo un ļoti publisko prezidenta amata kandidāta lomu.

"Vienīgais, kas Trampam šobrīd rūp, ir golfs un Melānija," "Politico" citē kādu eksprezidentam pietuvinātu personu, kura gan piebilst, ka politika nav nozare, kas bijušo Pirmo lēdiju pārāk aizrauj.

Vienlaikus Trampam pietuvinātie gan uzsver, ka Melānija atbalstītu savu vīru, ja viņš lemtu trešo reizi iesaistīties cīņā par Baltā nama atslēgām. "Ja [Tramps] kandidēs, viņa būs viņam līdzās," teicis kāds Trampu padomnieks.

Melānija gan kampaņas pasākumu laikā, gan arī Trampa prezidentūras ietvaros ne visai bieži uzturējās publiskajā telpā. Tiesa, bija atsevišķi gadījumi, kad viņas darbības izsauca plašu rezonansi. Reiz, dodoties uz migrantu centru, kurā izvietoti bija gados jauni bērni, Trampa sieva bija tērpusies mētelī, kura aizmuguri rotāja uzraksts "I REALLY DON'T CARE" (No angļu valodas: "Man tiešām vienalga"). Tāpat viņas bijusī uzticības persona Stefānija Vinstone Volkofa 2018. gadā slepeni ierakstīja viņas teikto: "Kam pie velna interesē Ziemassvētku lietas un rotājumi?".

Kopš Tramps vairs nav ASV prezidents Melānija pārsvarā uzturējusies Floridas štatā un publiskajā telpā parādījusies ļoti reti. No viņas pārsvarā dzirdēts tikai sociālajos tīklos.

Pats Tramps šobrīd vēl nav apstiprinājis savus nākotnes plānus. Eksprezidents aktīvi komentē politiskās aktualitātes, sniedz intervijas televīzijas kanālos, kā arī organizē kampaņas mītiņus. Daudzi viņa pašreizējās darbībās saskata pirmos aizmetņus jauniem centieniem kļūt par prezidentu, bet Tramps pagaidām nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis kandidēšanu 2024. gada vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!