Foto: AP/Scanpix

Sentluisas pilsētā, ASV Misūri štatā, kur sestdien kāds policists nošāvis neapbruņotu melnādaino jaunieti, svētdien vakarā izraisījušās protestētāju sadursmes ar policiju, turklāt protestētāji arī izlaupījuši un nodedzinājuši vairākus veikalus, pirmdien vēsta vietējie mediji.

Cenšoties Sentluisas priekšpilsētā apturēt vardarbību, policija lika lietā asaru gāzi. Pūļa savaldīšanā tika iesaistīti policisti ar dienesta suņiem.

Tomēr spēks izrādījās lielāks protestētāju pusē, tāpēc vietējie likumsargi bija spiesti lūgt atbalstu no kaimiņu rajoniem.

Laikraksta "St. Louis Post-Dispatch" tīmekļa vietnē ievietotā video redzams, kā tiek izlaupīts un nodedzināts benzīntanka "QuikTrip" veikals.

Laupītājiem par upuri kritis tirdzniecības centrs "Walmart", kā arī nodedzināti vairāki nelieli veikali.

Svētdien piemiņas pasākumā vietā, kur policists nošāva 18 gadus veco Maiklu Braunu, pulcējās lieli protestētāju pūļi - pārsvarā melnādainie. Vienā brīdī piemiņas pasākums pārauga vardarbībā.

Izskanējušas atšķirīgas versijas par apstākļiem, kādos Brauns zaudējis dzīvību.

Kā raidorganizācijai "KMOV" pastāstīja aculiecinieks Dorians Džonsons, viņš kopā ar Braunu pastaigājies, kad viņiem ceļā stājies policists un izvilcis ieroci.

Policists sašāvis Braunu, kurš bija "pagriezies un pacēlis rokas gaisā". "Viņš sāka liekties zemē, bet policists turpināja tuvoties ar izvilktu ieroci un raidīja vēl vairākus šāvienus," norādīja Džonsons.

Savukārt Sentluisas apgabala policijas priekšnieks Džons Belmers preses konferencē pastāstīja, ka Brauns nošauts pēc tam, kad viņš fiziski uzbrucis policistam un mēģinājis atņemt viņa ieroci.

Belmers neatklāja, vai policists bijis baltais.

Notikums no jauna pievērsis uzmanību spriedzei starp vietējo policiju, kur pārsvarā ir baltie, un afroamerikāņu kopienu.

Brauna ģimene ir nolīgusi advokātu Bendžaminu Krampu, kuram jau ir pieredze līdzīgās lietās. Viņš tiesā pārstāvēja 2012.gada februārī Floridā nogalinātā melnādainā pusaudža Treivona Mārtina ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!