Ceturtdien avarējušās pasažieru lidmašīnas "Tu-154" nogāšanās vietā Melnajā jūrā atrastas 13 bojā gājušo mirstīgās atliekas, kā arī pilota kabīnes fragments, ziņoja Novorosijskas glābēju koordinācijas centra vadītājs Konstantīns Ludčenko.
Astoņos no rīta pēc vietējā laika glābšanas darbos iesaistījās arī helikopters. Pēc stundas ieradīsies vēl viens helikopters ar valdības avārijas izmeklēšanas komisijas pārstāvjiem, kas naktī ar speciālu avioreisu ielidoja Sočos.

Pašlaik katastrofas vietā atrodas septiņi Krievijas kuģi, kuru darbību koordinē glābšanas kuģis "Kapitan Viklemišev" no Novorosijskas ostas.

Kuģiem izdevies atrast lielu lidmašīnas iekšējās apšuves fragmentu ar ventilācijas elementiem, kā arī somiņu ar Izraēlas iedzīvotāju pasēm un lidmašīnas otrā pilota vadītāja apliecību.

Glābēji no jūras izceļ burtiski katru papīra gabaliņu un mazākos lidmašīnas fragmentus. Dažādās katastrofas rajona vietās, kur redzami degvielas plankumi, tiek ņemti ūdens paraugi, lai noteiktu degvielas kvalitāti.

Glābēji ūdenī pārsvarā atrod somas un portfeļus, kā arī daudzas vēstules, kas, acīmredzot, bija nodotas nosūtīšanai kādam no pasažieriem. Lučenko uzsvēra, ka neviena no vēstulēm nav atvērta, un tās visas noteikti tiks nosūtītas adresātiem.

Līdz pieciem no rīta pēc vietēja laika jūrā bija atrastas 13 bojā gājušo mirstīgās atliekas, no kuriem 11 bija sievietes un divi vīrieši. Bojā gājušie tiek izcelti uz kuģa "Kapitan Vakulov", kas desmitos no rīta pēc vietējā laika tos nogādās Sočos atpazīšanai.

Krievijas Federālā drošības dienesta direktors Nikolajs Patruševs ceturtdien apstiprinājis mediju ziņojumus, ka Krievijas aviosabiedrības "Sibir Air" pasažieru lidmašīna "Tu-154", kas bija ceļā no Telavivas Benguriona lidostas uz Novosibirsku, patiešām uzsprāga pirms iegāšanās Melnajā jūrā.

Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Tiek ziņots, ka lielākā daļa pasažieru bija Izraēlas pilsoņi, kas brauca uz Krieviju apciemot radiniekus vai arī lietišķās vizītēs. Savukārt Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas amatpersona sacīja, ka apkalpe bija Krievijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!