Foto: AFP/Scanpix

"Krievu nacionālistu" grupa plānojusi nogalināt premjeru Milo Džukanoviču, lai pie varas pēc oktobrī notikušajām vēlēšanās nāktu opozīcija, atsaucoties uz Melnkalnes prokuratūru, ziņo aģentūra "Reuters".

"Šīs kriminālās grupas organizatori bija Krievijas nacionālisti, kuru sākotnējais mērķis un uzdevums bija ar varu gāzt Melnkalnes valdību," paziņojis valsts prokurors Milivoje Katničs . "Valsts varas orgāni noskaidrojuši, ka Melnkalnes, Serbijas un Krievijas teritorijā bija izveidota krimināla grupa ar mērķi veikt teroraktu."

Uzbrukums bija jāizdara snaiperim.

Viņš gan neminēja partiju, kas tiek turēta aizdomās par saistību ar šo grupējumu.

Izmeklēšana notikusi, Melnkalnei sadarbojoties ar Serbijas varas iestādēm, norāda prokurors. Arī Serbijā ir aizturētas vairākas personas aizdomās par saistību ar šo apsūdzību.

Pirms 19. oktobrī notikušajām vēlēšanām varas iestādes uz robežas ar Serbiju aizturēja 20 šīs valsts pilsoņu, kuri tiek apsūdzēti bruņotu uzbrukumu plānošanā valsts iestādēm.

Opozīcijas partijas apgalvo, ka apsūdzības ir safabricētas un pārmet Džukanovičam drošības dienestu izmantošanu, lai turpinātu savu ceturtdaļgadsimtu ilgo valdīšanu Melnkalnē.

Pirms vēlēšanām Džukanovičs apgalvoja, ka opozīcija saņem finansējumu no Krievijas, lai norautu valsts iestāšanos NATO. Opozīcijas partijas, no kurām vairākas atbalsta iestāšanos NATO, to noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!