Foto: AFP/Scanpix
Melnkalnes tiesa ceturtdien paziņoja, ka ir apstiprinājusi apsūdzības, kas izvirzītas diviem opozīcijas līderiem par saistību ar oktobrī notikušo apvērsuma mēģinājumu.

Podgoricas Augstākā tiesa paziņoja, ka Demokrātiskās frontes politiķiem Andrijam Mandičam un Milanam Kneževičam izvirzīto apsūdzību apstiprināšana ļaus divu mēnešu laikā sākt tiesvedību.

Melnkalnes prokuratūra aprīlī Mandičam, Kneževičam un vēl 12 cilvēkiem izvirzīja oficiālas apsūdzības valsts apvērsuma mēģinājumā. Neskaitot Mandiču un Kneževiču, apsūdzības izvirzītas diviem Krievijas, deviņiem Serbijas un vienam Melnkalnes pilsonim

Viņi apsūdzēti par to, ka mēģinājuši gāzt toreizējā prorietumnieciskā premjera Milo Džukanoviča valdību, lai nepieļautu valsts iestāšanos NATO.

Melnkalnes amatpersonas, tostarp Džukanovičs un īpašais prokurors Milivoje Katničs, tieši apsūdzēji Maskavu puča atbalstīšanā.

Kā ziņots, pērn 16.oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums. Tā gaitā bija paredzēts noslepkavot Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!