Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien norādījusi, ka likuma vara ir centrālais Eiropas Savienības aspekts un ka bloka samitā piektdien jāpanāk vienošanās ar Poliju šajā jautājumā, kā arī jārod kopīga nostāja migrācijas jautājumos.

"Mums jārod iespēja atkal atgriezties pie vienotības, jo lietu kaskāde Eiropas tiesā nav risinājums," ierodoties Briselē uz kārtējo ES samitu, uzsvērusi Merkele.

Viņa piebildusi, ka bloka līderiem jāapspriež arī migrācijas jautājumi, kas kļuvuši vēl aktuālāki pēc Baltkrievijas autoritārā līdera izvērsto hibrīdkaradarbību pret Poliju, Lietuvu un Vāciju.

"Mēs runāsim par to, kādas ekonomisko sankciju formas mēs varam apsvērt, lai nepārprotami parādītu, ka nosodām šādu valsts atbalstītu cilvēku kontrabandu," norādījusi kanclere, piebilstot, ka līdz šim dalībvalstis nav radušas kopīgu nostāju migrācijas jautājumos.

Jautājumā par enerģētikas krīzi Merkele izteikusies, ka tā esot apspriežama atsevišķi no plašākā jautājuma par klimata izmaiņām un ka valdībām jāizturas "saprātīgi" pret enerģijas cenām.

"Mēs nevēlamies slēgt tirgu," uzsvēra Merkele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!