Foto: LETA
Mēģinājumi izveidot Vācijā multikulturālu sabiedrību ir cietuši neveiksmi, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Uzrunā Potsdamā Merkele norādīja, ka daudzkultūru sabiedrības koncepcija, kurā dažādu kultūru iedzīvotāji dzīvo laimīgi viens otram līdzās, reālajā dzīvē nedarbojas.

Merkeles komentāri seko pēc pēdējā laikā vairākkārt izskanējušiem pret imigrantiem vērstiem komentāriem no vidusmēra politiķiem.

Nesenās aptaujas liecina, ka vairāk nekā 30% vāciešu uzskata, ka Vāciju ir nobradājuši svešinieki.

Aptuveni tāds pats daudzums vāciešu uzskata, ka aptuveni 16 miljoni Vācijas imigrantu vai iedzīvotāju ar ārvalstu izcelsmi valstī ieradušies ar mērķi saņemt sociālās garantijas.

"Sešdesmito gadu sākumā mūsu valsts aicināja ārvalstu strādniekus braukt uz Vāciju un tagad viņi dzīvo mūsu valstī. Mēs kādu laiku sevi mānījām, sakot, ka viņi nepaliks, ka viņi pēc kāda laika dosies prom, bet tā nav realitāte," Merkele paziņoja konservatīvo Kristīgo demokrātu apvienības (CDU) sanāksmē Potsdamā.

"Un, protams, pieeja būvēt multikulturālu sabiedrību un dzīvot līdzās un priecāties vienam par otru, ir izrādījusies neveiksmīga, pilnīgi neveiksmīga," sacīja kanclere.

Merkele arī norādīja, ka islāms ir kļuvis par Vācijas daļu, tāpat kā kristietība un jūdaisms, vienlaikus uzsverot, ka Vācijā dzīvojošajiem imigrantiem jāpieliek lielākas pūles integrācijai sabiedrībā, tostarp jāapgūst vācu valoda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!