Foto: Reuters/Scanpix

Islāmistu terorakti ir lielākais izaicinājums Vācijai, savā Jaunā gada paziņojumā norādījusi Vācijas kanclere Angela Merkele, viņas sacīto citē britu raidsabiedrība BBC.

Savā runā Merkele pieminēja nesen notikušo teroraktu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 19. decembrī, kur tika nogalināti 12, bet ievainoti vairāk nekā 50 cilvēku. Atbildību par teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums "Daesh".

Viņa uzsvēra, ka 2016. gads Vācijai bijis "smags pārbaudījumu gads". Tiesa, viņa pārliecināti pauda, ka, par spīti šiem smagajiem pārbaudījumiem, Vācija ir tikusi tiem pāri.

"Jūs [teroristi] esat slepkavas, kas piepildīti ar naidu, bet jūs mums nenoteiksiet - kā mēs dzīvojam un to, kā mēs to gribam darīt. Mēs esam brīvi, uzmanīgi un atvērti," pauda Vācijas kanclere.

Tāpat Merkele savā runā pieminēja karadarbību Sīrijā un nemierniekus, kā arī Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Jau ziņots, ka Vācijas kanclere Angela Merkele apstiprinājusi, ka kandidēs uz ceturto kancleres amata termiņu. Parlamenta vēlēšanas Vācijā paredzētas 2017. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!