Šobrīd vēl Ir pāragri lemt par jaunu straujas ekonomiskās attīstības valstu pievienošanos G8 valstu grupai, tomēr ar šīm valstīm ir nepieciešams veidot dialogu, otrdien intervijā norādīja Vācijas kanclere Angela Merkele.
Šī gada samita laikā tiks uzsākts daudz intensīvāks dialogs par daudzām kopīgām problēmām ar tādām straujas ekonomiskās izaugsmes zemēm kā Ķīna, Brazīlija, Indija, Dienvidāfrika un Meksika, uzsvēra kanclere.

"Daudz cilvēku uzdod jautājumus par to, vai G8 valstis var vienas pašas atrisināt pasaules lielākās problēmas, vai arī mums ir jārēķinās ar faktu, ka Ķīna un Indija ir valstis ar strauju ekonomikas attīstību, strauju izaugsmes tempu un eksporta rādītājiem," norāda kanclere.

"G8 kluba paplašināšana vēl ir pāragra, tomēr ar šīm valstīm mums ir nepieciešams pastāvīgs dialogs, kur tiktu apliecināta šo valstu izaugsme un kur rēķinātos ar viņu svarīgo politisko nozīmīgumu," teica Merkele.

Pasaules astoņu rūpnieciski attīstītāko (G8) valstu grupu veido Vācija, Lielbritānija, Itālija, Francija, ASV, Japāna, Kanāda un Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!