Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien izslēdza iespēju, ka Gruzija NATO varētu tikt uzņemta paātrinātā kārtībā, kaut arī alianses līderi vēl pirms desmit gadiem solīja, ka Gruzija eventuāli NATO tiks uzņemta.

"Es nesaredzu, ka Gruzija varētu tikt nekavējoties uzņemta NATO, tā ir Vācijas nostāja," Gruzijas galvaspilsētā tiekoties ar Tbilisi Valsts universitātes studentiem, sacīja kanclere.

"Lietas notiek pakāpeniski," izsakoties par Gruzijas integrāciju NATO, skaidroja Merkele.

Runājot par Gruzijas separātiskajiem reģioniem Dienvidosetiju un Abhāziju, kurus Krievija pēc 2008. gada Krievijas-Gruzijas kara atzinusi par neatkarīgām valstīm un izvietojusi tur savas armijas bāzes, Merkele sacīja, ka "tā ir Gruzijas teritorijas 20% okupācija un liela netaisnība".

Veicot simbolisku soli, Merkele piektdien devās uz Dienvidosetijas administratīvo robežu, kur Krievijas robežsargi ir uzslējuši dzeloņstiepļu žogu.

Piektdienas vakarā Merkele dosies uz Armēniju, bet sestdien uz Azerbaidžānu, kur viņa paudīs atbalstu Kalnu Karabahas konflikta "miermīlīgam un saskaņotam atrisinājumam", pavēstīja viņas birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!