Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Savienībai (ES) nāksies saglabāt sankcijas pret Krieviju, jo Minskas vienošanās līdz šim pilnā apjomā nav izpildītas, ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko kopīgā preses brīfingā sacīja Vācijas kanclere Angela Merkele.

Lai panāktu agrāk pausto solījumu izpildi, puses turpinās sarunas "Normandijas formātā", norādīja kanclere.

"Petro Porošenko kārtējo reizi pierādīja, ka Ukraina ir uzticīga Minskas līgumu izpildei, un mēs ceram, ka Ukraina izpildīs visas savas saistības šo vienošanos ietvaros," sacīja Merkele.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ugunspārtraukšanas režīms pilnā apjomā šobrīd ievērots netiek.

"Ņemot vērā, ka Minskas vienošanās nav izpildītas, mums nāksies turpināt sankcijas pret Krieviju. Ja Minskas vienošanās būtu pilnā apjomā izpildītas, tad mēs sankcijas varētu atcelt, bet tā pagaidām nav," uzsvēra Merkele.

Atbilstoši kancleres teiktajam Berlīne un Parīze turpinās atbalstīt Ukrainu tās centienos īstenot Minskas vienošanos.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!