Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele, kas vada kristīgos demokrātus (CDU) sestdien kritizēja koalīcijas partnerus sociāldemokrātus (SPD) par plāniem veikt izmaiņas darba tirgus reformās, kas tiek slavētas par Vācijas ekonomiskajiem panākumiem.

SPD kanclera amata kandidāts Martins Šulcs pirmdien paziņoja, ka nepieciešami labojumi bijušā Vācijas kanclera, sociāldemokrāta Gerharda Šrēdera laikā pieņemtajās reformās, tādā veidā uzrunājot SPD kreiso spārnu.

Pēc 2003.gadā pieņemtajām reformām SPD pameta daudzi tās biedri, kas pievienojās galēji kreisajai partijai "Die Linke" ("Kreisie").

Tomēr Merkele savā vēlēšanu apgabalā Štrālzundē, Vācijas ziemeļaustrumos, sestdien slavēja šīs reformas.

Kanclere norādīja, ka viņas vadītais konservatīvais bloks kopš nākšanas pie varas 2005.gadā ir veicis grozījumus reformās, tomēr palika uzticīgs tās kodolam, jo tās palīdzējušas daudziem cilvēkiem atrast darbu, bezdarbam kopš tā laika samazinoties uz pusi.

"Tomēr līdz šai dienai sociāldemokrāti nevēlas pasludināt to par veiksmes stāstu," piebilda Merkele, vainojot SPD par skatīšanos pagātnē.

Šulcs pirmdien iestājās par gados vecāko strādājošo un arī pensiju aizsardzību, kā arī iespēju ierobežot īstermiņa darba līgumu slēgšanu. Darba devēji ir norādījuši, ka tas varētu kaitēt Vācijas ekonomikai.

SPD reitingi ir pieauguši, kopš tā par savu kanclera amata kandidātu janvārī izraudzījās bijušo Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu Šulcu.

Šobrīd Vācijā pie varas ir "Lielā koalīcija", kurā ir CDU, tās Bavārijas meitaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) un SPD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!