Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc trīs reizēm pēdējo nedēļu laikā, kad Vācijas kanclere publisku pasākumu laikā redzēta drebam, ceturtdien, sagaidot Dānijas premjeri, Angela Merkele pretēji pieņemtajam protokolam himnu atskaņošanas laikā sēdējusi, vēsta aģentūra "Reuters".

Oficiālajā sagaidīšanas ceremonijā Berlīnē ar militāru godu gan Merkele, gan Dānijas kolēģe Mete Fredriksena sēdēja krēslos, skaidro aģentūra. Merkele pasākuma laikā smaidījusi un nav izrādījusi nekādas drebēšanas pazīmes.

Vēl trešdien, sagaidot Somijas premjerministru Anti Rinni, Merkele stāvēja kājās un bija redzama viņas trīcēšana. Politiķe pēc tam paziņoja, ka jūtas labi un ka šī problēma pazudīs. Tā bija jau trešā Merkeles drebēšana pēdējā laikā.

Pirmo reizi 64 gadus vecās Merkeles drebēšanas piesaistīja uzmanību jūnija vidū, kad Vācijas premjere Berlīnē sagaidīja Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Toreiz pie politiķes drebēšanas tika vainots lielais karstums.

Taču jau nākamajā nedēļā Merkele atkal piedzīvoja drebēšanu – jau salīdzinoši vēsākā laikā stāvot līdzās Vācijas prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram.

Merkele, kas nereti tiek dēvēta par Eiropas ietekmīgāko politiķi, Vācijas kancleres amatā atrodas kopš 2005. gada un viņai nav bijušas nopietnas veselības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!