Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu norādījusi, ka Krimā gaidāmo referendumu par pievienošanos Krievijai uzskata par pretlikumīgu.

"Kanclere spēcīgi aizstāvēja Vācijas nostāju, ka tā dēvētais 16.marta referendums Krimā ir pretlikumīgs. Tas ir pretrunā Ukrainas konstitūcijai un starptautiskajām tiesībām," paziņoja Merkeles preses pārstāvis Štefens Zīberts.

Merkele arī pauda nožēlu par progresa trūkumu centienos izveidot "starptautisku kontaktgrupu, lai palīdzētu atrast politisku ceļu un risinājumu" konfliktam Ukrainā.

Zīberts norādīja, ka Vācijas kanclere arī uzsvērusi, ka steidzami nepieciešams gūt rezultātus šajā jomā.

Merkele apspriedusi situāciju Ukrainā arī telefonsarunā ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, kurš paudis atbalstu politiskam risinājumam caur dialogu.

Maskavas izdotajā paziņojumā pēc Putina sarunas ar Merkeli un Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu, atkārtota Kremļa nostāja, ka prokrieviskie spēki Krimā ir leģitīmi.

"Krimas leģitīmā vadība rīkojas, balstoties uz starptautiskajām tiesībām, un ar mērķi garantēt pussalas iedzīvotāju leģitīmās intereses," sacījis Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!