Foto: AFP/Scanpix

Kancleres Angelas Merkeles vadītā centriski labējā koalīcija par vienu procentpunktu apsteidz opozīcijā esošās kreisās partijas, liecina sestdien publicētie aptaujas rezultāti, kas ir pēdējie pirms nākamajā dienā gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc laikraksta "Bild" pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības institūts "Emnid", par Merkeles vadītajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartiju – Kristīgi sociālo savienību (CSU) – svētdien gatavojas balsot 39% vāciešu, bet par konservatīvo pašreizējiem koalīcijas partneriem – brīvajiem demokrātiem (FDP) – seši procenti.

Tikmēr sociāldemokrātus (SPD) atbalsta 26% aptaujāto, bet to iecerētos koalīcijas partnerus "zaļos" – deviņi procenti. Savukārt kreiso ekstrēmistu partija "Die Linke" ("Kreisie") arī var cerēt uz deviņiem procentiem balsu.

Tādējādi par esošo centriski labējo koalīciju kopā gatavojas balsot 45% vāciešu, bet par kreisajām partijām – 44%.

Tikmēr eiroskeptiķu šogad izveidotās partijas "Alternatīva Vācijai" ("Alternative für Deutschland" - AfD) atbalstītāju skaits saglabājies nemainīgs četru procentu līmenī.

Lai gan tas liecina, ka AfD varētu nepārvarēt iekļūšanai Bundestāgā noteikto piecu procentu barjeru, analītiķi norāda, ka eiroskeptiķu patiesais atbalstītāju skaits varētu būt lielāks, jo daļa respondentu nevēlas atzīt, ka grasās savu balsi atdot par kādu marginālu partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!