Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunā Vācijas kristīgo demokrātu (CDU) līdere Annegrēta Krampa-Karenbauere sabiedrībā ir populārāka nekā viņas sāncenši Frīdrihs Mercs un Jenss Špāns, liecina svētdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc aģentūras DPA pasūtījuma veicis sabiedriskās domas izpētes uzņēmums "YouGov", starp visiem vāciešiem Krampu-Karenbaueri atbalsta 26%, kamēr starp CDU un viņu Bavārijas māsaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - atbalstītājiem viņai atbalstu pauduši 39% aptaujāto.

Savukārt Mercu un Špānu atbalsta attiecīgi 22 un četri procenti CDU/CSU vēlētāju. Savukārt 18% konservatīvo elektorāta neatbalsta nevienu no šīs trijotnes.

Savukārt starp visiem vāciešiem neviens no konservatīvo potenciālajiem kandidātiem uz kanclera amatu netīk 29% aptaujāto, bet 25% no viņiem uz šo jautājumu nevar atbildēt.

Tajā pašā laikā starp opozīcijas partiju atbalstītājiem viedokļi ir krasi atšķirīgi.

Starp "zaļo" vēlētājiem pārliecinošs vairākums - 46% - nākamajās Bundestāga vēlēšanās, kas paredzētas 2021. gadā, vislabprātāk kā CDU/CSU vadošo kandidātu redzētu Krampu-Karenbaueri, kamēr Mercam priekšroku dotu tikai četri procenti.

Tikmēr liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) un pret imigrāciju noskaņotās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) atbalstītāji labprātāk CDU/CSU kandidāta lomā redzētu Mercu.

Kā ziņots, 18. decembrī notikušajā CDU kongresā Krampa-Karenbauere tika ievēlēta par partijas jauno vadītāju, viņai šajā amatā nomainot kancleri Angelu Merkeli, kas konservatīvo līdere bijusi 18 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!