Starptautiskais hakeru grupējums "Anonymous" izplatījis video, kurā sola turpināt elektronisko karu pret islāmistu grupējumu "Daesh" un nepiedot otrdien notikušos teroraktus Briselē.

"Atkal ir noticis uzbrukums mūsu brīvībai, tas tā nedrīkst turpināties," izplatītajā video stāsta diktora balss. Kopš Parīzes teroraktiem pērnā gada novembrī hakeru grupējums ik dienas ir cīnījies pret teroristiem, apklusinot viņu tvitera kontus un cīnoties pret viņu propagandas vietnēm, stāsta "Anonymous" pārstāvis.

"Mēs dosim viņiem prettriecienu. Mēs turpināsim uzlauzt viņu tīmekļa vietnes, slēgt viņi tviterkontus," turpina video. Aktīvisti arī brīdina, ka neliks mierā "Daesh" atbalstītājus – "mēs esam visur un atradīsim jūs, mēs esam vairāk, nekā jūs spējat iedomāties". "Baidieties!" brīdina balss.

Hakeri norāda, ka ir arī citi veidi, kā ikviens var cīnīties pret radikāļiem. "Ja jūs būsiet pret diskrimināciju savā valstī, jūs kaitēsiet viņiem daudz vairāk, nekā uzlaužot viņu vietnes. "Islāma valsts" nespēs rekrutēt Eiropas musulmaņus, ja viņi tiks pieņemti sabiedrībā," uzsver diktors.

"Tāpēc mēs vēlamies, lai jūs visi kopā iestājieties pret diskrimināciju," turpina hakeris.

"Mēs nepiedosim, mēs neaizmirsīsim. Mēs esam brīvi, gaidiet mūs," skan balss video nobeigumā.

"Anonymous" hakeri karu pret "Daesh" pasludināja jau 2015. gada novembrī, reaģējot uz 13. novembra teroristu uzbrukumiem Parīzē. "Anonymous" ir starptautisks aktīvistu datorhakeru tīkls, kas iepriekš uzņēmies atbildību par daudziem kiberuzbrukumiem.

Vēstīts ka Briselē pēc 22. marta rītā notikušiem asiņainajiem sprādzieniem lidostā un metro stacijā pilsētas centrā, ko sarīkojuši teroristi, bojā gājis vismaz 31 cilvēks, bet 260 ievainoti. Vairāku ievainoto stāvoklis ir ļoti smags. Valstī no trešdienas ir trīs dienu sēras.

Atbildību par teroraktu uzņēmies islāmistu grupējums "Daesh". Policija identificējusi trīs aizdomās turētos, kas sarīkojuši uzbrukumu lidostā.

Divi no tiem – brāļi Halīds un Ibrahīms el Bakrauī, kas gājuši bojā sprādzienos. Trešais līdzdalībnieks, kurš spridzekli nav detonējis un pēcāk paguvis aizbēgt, esot atpazīts kā Nadžīms Lākrauī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!