Foto: Reuters/Scanpix

Sanktpēterburgas Pulkovas lidostā, domājams, pilota kļūdas dēļ, noticis incidents ar lidsabiedrības "Metrojet" (juridiskais nosaukums "Kogalimavia") lidmašīnu, kas gatavojās izlidot uz Šarm eš Šeihu, vēsta portāls "Rusnovosti".

Reiss uz Ēģiptes kūrortu, ceļā no kura 31. oktobrī pagaidām neskaidros apstākļos virs Sīnāja pussalas avarēja šīs pašas lidsabiedrības laineris ar 224 cilvēkiem uz klāja, ceturtdien ir atcelts.

"Airbus A-321" lidmašīnai – tādai pašai, kā virs Ēģiptes avarējusī – vilkšanas laikā Pulkovas lidostā nolūzusi priekšējā šasija. Sākotnēji tika uzskatīts, ka šasiju bojājis vilcējs, taču vēlāk parādījās citas notikušā versijas.

Kāds avots Pēterburgas lidostā atklājis, ka incidents, domājams, noticis ekipāžas vainas dēļ – viens no pilotiem lidaparāta vilkšanas laikā nospiedis bremzi.

"Tā rezultātā lidmašīna uzkrita uz vilcēja kabīnes. Pēc lidmašīnas novietojuma ir redzams, ka šasijas balsts nav salauzts pagrieziena manevra laikā, bet ekstrēmas apstādināšanas no pilotu kabīnes dēļ," apgalvojis avots Pulkovas lidostā.

Bremzēšanu, kuras rezultātā bojāta šasija, apstiprina arī Pulkovas lidostas oficiālais pārstāvis Igors Laptevs, norāda portāls.

Lidostas preses centrā portālam paskaidroja, ka incidentā cietusī lidmašīna ceturtdien vairs nekur nelidos, bet to, kā nogādāt pasažierus uz Šarm eš Šeihu, lemšot aviokompānija "Kogalimavia".

Vēstīts, ka lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Līdz šim ir izskanējušas vairākas versijas par katastrofas iemesliem, kuri vēl tiek izmeklēti.

Katastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uz Krievijas ekspertu vērtējumu, svētdien ziņoja laikraksts "Kommersant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!