Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vismaz 74 cilvēki gājuši bojā meža ugunsgrēkos, kas skāruši Atikas reģionu pie Atēnām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Liesmas strauji izplatījušās spēcīgā vēja dēļ, izpostot piejūras ciematu Mati, kur iznīcinātas mājas un automašīnas. Tur glābēji atraduši 26 cilvēku mirstīgās atliekas - pieaugušo un bērnu līķus.

Glābšanas dienesti saņēmuši neskaitāmus zvanus par pazudušām personām. Savukārt simtiem ugunsdzēsēju cīnās ar liesmām, un varasiestādes meklē starptautisku palīdzību no citām Eiropas Savienības valstīm.

Ja vēstīts, ka premjerministrs Aleksis Ciprs valstī izsludinājis trīs dienu sēras. Meža ugunsgrēki, kas plosās Atēnās, tiek dēvēti par briesmīgāko ugunsnelaimi pēdējās desmitgades laikā.

"Apmēram pulksten 6 es redzēju liesmas, kas virzījās lejā pa kalnu, un pēc piecām vai desmit minūtēm tās bija manā dārzā," atminas kāda aculieciniece, vēsta ziņu aģentūra AFP. Viņas māju ieskāvuši sauszemes ananasu koki, ks apvaldījuši uguni, ļaujot sievietei aizbēgt.

Ugunsdzēsības dienesta preses sekretāre Stavrula Maliri otrdien apstiprinājusi, ka bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 74. Iepriekš paustā informācija liecināja, ka ugunsgrēkos gājuši bojā 60 cilvēki. Pārstāve skaidroja, ka šis bojāgājušo skaits, domājams vēl nav galīgais, jo iespējamo upuru meklēšana turpinās, ziņo AFP.

Varasiestādes iepriekš norādījušas, ka vismaz 172 cilvēki tikuši ievainoti, ieskaitot 16 bērnus un 11 pieaugušos, kas atrodas kritiskā stāvoklī. Vismaz pieci cilvēki gājuši bojā, mēģinot no liesmām patverties jūrā. 715 cilvēki ar laivām evakuēti uz Rafinu, apstiprinājušas varasiestādes.

"Cilvēki ir šokēti, pazuduši. Daži no tiem ir pazaudējuši visu: bērnus, vecākus, mājas," sacīja labdarības organizācijas "Sarkanais krusts" preses sekretāre Džordžija Trisbioti. Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs saīsināja vizīti Bosnijā, lai atgrieztos mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!