Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklētāji Malaizijas pasažieru lidmašīnas reisa MH17 avārijas vietā Ukrainā atraduši neprecizētu skaitu ar cilvēku mirstīgajām atliekām, atsaucoties uz Nīderlandes premjerministru Marku Ruti, vēsta aģentūra AP.

Nīderlandes, Ukrainas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) glābēju komandai piektdien radusies reta iespēja droši piekļūt katastrofas vietai Doņeckas apgabalā, kur izkaisītas lidmašīnas atlūzas, iknedēļas preses konferencē Hāgā paziņoja Rute.

Atrastās atliekas tiks nosūtītas uz Nīderlandi identificēšanai.

Piekļuve avārijas vietai ilgstoši kavēta kauju dēļ, kas notiek reģionā. Savukārt uzreiz pēc katastrofas brīvu piekļuvu un izmeklēšanu traucēja prokrieviskie kaujinieki.

Vestīts, ka "Malaysia Airlines" reisa Amsterdama  - Kualalumpura MH17 lidmašīnu "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja 17. jūlijā notrieca ar raķeti no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas. Lidaparāts nokrita netālu no Torezas, visi pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā.

Lielākā daļa pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi. Līdz šim ir identificēti 284 katastrofas upuri.

Sākotnējie izmeklēšanas rezultāti apstiprina, ka lidmašīna ir notriekta. Kā Maskava, tā tai lojālie kaujinieki savu vainu noliedz, atbildību par notikušo uzveļot Kijevai. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!