Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc nedēļām ilgas gaidīšanas cerībā iekļūt Eiropā, nelegālie imigranti piektdien pametuši apgabalu pie Edirnes, kas atrodas netālu no Turcijas robežas ar Grieķiju, ziņo Turcijas mediji.

Cik daudz nelegālo imigrantu devušies prom un cik vēl palikuši šajā apgabalā, pagaidām nav zināms.

Turcijas ziņu aģentūra "Anadolu" vēsta, ka vairāk nekā 10 000 cilvēku gaidīja pie robežas. Taču neatkarīga apstiprinājuma šiem datiem nav.

"Anadolu" ziņo, ka migranti pieprasījuši pārvietošanu un viņi ar autobusiem nogādāti "viesu mājās", kur viņiem noteikta karantīna, lai novērstu Covid-19 vīrusa izplatīšanos.

Kur šie cilvēki tiks nogādāti pēc karantīnas beigām, pagaidām nav zināms.

Nelegālie imigranti no vairākām valstīm, tostarp bērni un veci cilvēki, sapulcējās pie robežas pēc Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana paziņojuma februārī, ka migrantiem, kas vēlas doties uz Eiropu, tiks ļauts šķērsot robežu.

Turcijā atrodas aptuveni četri miljoni bēgļu, tostarp 3,6 miljoni sīriešu.

Pēc Erdogana paziņojuma nelegālie imigranti sāka plūst uz robežu, izraisot politisko spriedzi Turcijas un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, sevišķi, Grieķijas starpā.

Gan Grieķija, gan Turcija pastiprināja drošības pasākumus uz robežas. Ankara apgalvoja, ka Grieķijas robežsargi nošāvuši vairākus nelegālos imigrantus, kas mēģinājuši šķērsot robežu, bet citi tikuši spīdzināti pirms nosūtīti atpakaļ.

Atēnas noliegušas, ka tas būtu noticis, un apsūdzējušas Ankaru par nepatiesas informācijas izplatīšanu un migrantu jautājuma izmantošanu kā politisko instrumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!