Foto: Publicitātes attēli

Polijas Robežsardzes dienests trešdien publicējis fotogrāfijas, kurās migranti robežas Baltkrievijas pusēs redzami militāros formastērpos. Spriežot pēc kamuflāžas raksta – baltkrievu robežsargu ietērpā.

"Gaidām jaunas provokācijas no Baltkrievijas puses. Dienesti izsniedz formastērpus ārvalstniekiem nometnē viņu robežas pusē, par spīti faktam, ka viņi jau vairākas reizes ir saņēmuši palīdzību, tostarp siltu apģērbu no Baltkrievijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem," teikts Robežsardzes dienesta "Twitter" ierakstā.

Baltkrievijas robežsardzes komiteja uz to "Telegram" kanālā paskaidroja, ka jau 22. septembrī robežsargi nodevuši migrantiem savas apģērba rezerves, bet vietējie iedzīvotāji dalījušies ar pārtiku, jo līdz ar aukstāka laika iestāšanos "no Polijas puses pie Baltkrievijas robežas piespiesto bēgļu stāvoklis ir kļuvis smags".

Vēl pirms dienas poļu robežsargi publicēja video, kurā redzams, kā Baltkrievijas pusē palīdz migrantiem šķērsot robežu.

Polija arī paziņoja, ka migrantiem pierobežas joslā izsūta īsziņas, brīdinot, ka robežas šķērsošana būs nelegāla.

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks iepriekš stāstīja, ka no Baltkrievijas puses tiek provocēti Polijas karavīri. Baltkrievi šāvuši gaisā, tēmējuši uz poļu karavīriem un metuši petardes.

Latvija, Lietuva un Polija pēdējos mēnešos saskaras ar masveida trešo valstu migrantu spiedienu uz robežām ar Baltkrieviju. Virkne faktu liecina, ka Lukašenko režīms apzināti organizē šo krīzi un migranti tiek ar varu stumti pāri robežām. Eiropas Savienībā notiekošais ir nosaukts par hibrīdagresiju no Baltkrievijas puses.

Migrantu pieplūduma dēļ Polija uz robežas ar Baltkrieviju ieviesa ārkārtējo stāvokli. Migrantu pieplūdums no Baltkrievijas puses strauji sākās 2021. gada vasarā.

Polija uzskata, ka migrantu plūsmas organizēšanā ir iesaistīta arī Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!