Foto: AFP/Scanpix/LETA
Centrālamerikas nelegālo imigrantu karavānas dalībnieki, kas teju nedēļu uzturējās Mehiko, nolēmuši piektdien doties tālāk ASV robežas virzienā.

Sporta arēnā, kas bija pārtapusi par improvizētu patversmi, ceturtdien tika sarīkots balsojums pamatā ceļotāju vīriešu vidū, un tika pieņemts lēmums doties tālāk piektdien līdz ar rītausmu. 5500 cilvēku lielā grupa, kurā pamatā ir Hondurasas iedzīvotāji, sāka ierasties Meksikas galvaspilsētā svētdien.

Viņi ceļojumu uzsāka 13.oktobrī un ceļu lielā mērā veikuši kājām. Aiz muguras ir vairāk nekā 940 kilometri, bet priekšā ir vairākas nedēļas ilgs ceļš, līdz tiks sasniegta ASV robeža.

Migranti pieprasījuši, lai Meksikas varasiestādes viņus nodrošina ar transportu. Ceturtdien aptuveni 200 migranti piedalījās demonstrācijā pie ANO bēgļu komisāra vietējā biroja, pieprasot nodrošināt 150 autobusus.

Vēl divas citas migrantu karavānas ar 2000 cilvēku katrā šobrīd dodas uz priekšu Meksikas dienvidos. ASV prezidents Donalds Tramps bija akcentējis imigrāciju kā centrālo jautājumu pirms otrdienas starpvēlēšanām, šādi cenšoties mobilizēt savu konservatīvo atbalstītāju bāzi.

Karavānas virzīšanos ASV robežas virzienā Tramps raksturojis kā "nacionālu ārkārtas situāciju". Prezidents arī draudējis izvietot līdzās robežai ar Meksiku līdz 15 000 karavīru. Atbilstoši situācijai pirmdien 4800 jau ir izvietoti, pavēstīja Pentagons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!