Foto: TASS/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) vadība saistībā ar migrant krīzi uz Polijas robežas ar Baltkrieviju apspriež iespēju ieviest sankcijas pret Krievijas lidsabiedrību "Aeroflot", atsaucoties uz savu avotu, vēsta "Bloomberg".

Tāpat aģentūra piemin jau iepriekš izskanējušo, ka sankcijas varētu skart Turcijas aviopārvadātāju "Turkish Airlines".

Šādi ierobežojumi varētu tikt ieviesti kopīgi ar ASV un Lielbritāniju nākamā mēneša sākumā, raksta medijs. Sankcijas attiektos uz personām un kompānijām, kas saistītas ar migrantu nogādāšanu caur Baltkrieviju uz ES robežām.

Sankciju gadījumā pret "Aeroflot" Maskava varētu izskatīt jautājumu par aizliegumu Rietumu aviokompānijām pārlidot Krievijas teritoriju, aģentūrai "RIA Novosti" komentēja Krievijas senators Vladimirs Džabarovs.

Par iespējamām sankcijām pret "Aeroflot" iepriekš jau rakstīja portāls "Politico". Medijs arī uzskaitīja kompānijas, kas veic lidojumus uz Minsku - "Aeroflot", "Utair", "Nordwind Airlines", kā arī "Turkish Airlines" un "FlyDubai".

"Reuters" ziņoja, ka ES varētu ieviest sankcijas pret 30 fiziskām un juridiskām personām, tostarp baltkrievu kompāniju "Belavia". Vācu medijs "Bild" rakstīja, ka reisus ar migrantiem uz Minsku nodrošina "Aeroflot" un "Turkish Airlines".

Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā. Daļai migrantu tas arī izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!