Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vismaz pieci migranti Francijas ostas pilsētā Kalē smagi sašauti, kad tajā izcēlies konflikts starp eritrejiešiem un afgāņiem, atsaucoties uz AFP, ziņo BBC.

Visi pieci eritrejieši esot jaunieši vecumā no 16 līdz 18 gadiem un smagā stāvoklī aizvesti uz slimnīcām operāciju veikšanai. Tāpat vietējie tiesībsargi ziņo, ka vismaz 13 cilvēkiem nepieciešama medicīniskā palīdzība pēc tam, kad viņi guvuši spēcīgus sitienus ar metāla stieņiem.

Konflikta sākotnējais izcelšanās iemesls nav zināms, bet tas sācies ceturtdienas pēcpusdienā Kalē pilsētas dienvidu nomalē palīdzības organizāciju īstenotas pārtikas izdales vietā. Masu kautiņu starp aptuveni 30 afgāņiem un 100 eritrejiešiem uzsācis kāds migrants no Afganistānas, kurš atklājis uguni.

Nākamā sadursme izcēlusies jau aptuveni piecus kilometrus tālāk industriālā rajonā, kur 150 līdz 200 eritrejieši ar metāla stieņiem un koka mietiem uzbrukuši aptuveni 20 afgāņiem. Savukārt vēlāk vakarā izcēlies trešais masu kautiņš uz ziemeļiem no Kalē, kur iepriekš atradās bēdīgi slavenā nelegālā bēgļu nometne "Džungļi".

Uz reģionu nosūtīti kārtības uzturētāji, un naktī nemieri nav vairs atkārtojušies. Naktī notikuma vietu apmeklējis arī Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons, kurš situāciju ostas pilsētā nosaucis par ļoti nopietnu. "Vardarbības eskalācija šeit ir kļuvusi nepanesama abiem, gan Kalē iedzīvotājiem, gan migrantiem," viņš norādījis.

Tiek lēsts, ka Kalē un tās tiešā tuvumā patlaban mīt aptuveni 600 migrantu. Vēl pirms dažiem gadiem nelegālās nometnēs ap ostas pilsētu dzīvoja vismaz 10 000 migrantu, bet tiesībsargi viņus pārcēla uz bēgļu centriem citās valsts daļās. Kalē nonāca tie migranti, kuri ar prāmjiem un pa tuneli cerēja nokļūt Lielbritānijā, šķērsojot Lamanša šaurumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!