Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 40% Ukrainas dienvidu pilsētas Mikolajivas iedzīvotāju pametuši pilsētu pastāvīgo Krievijas karaspēka apšaužu dēļ, pavēstīja Mikolajivas mērs Oleksandrs Senkevičs.

"Līdz karam Mikolajivā bija aptuveni 500 000 iedzīvotāju, mums ir pilsēta pusmiljonniece. Precīzu datu par izbraukušo cilvēku skaitu nav, mēs nereģistrējam tādus datus, bet, ņemot vērā savākto atkritumu un izmantotā dzeramā ūdens daudzumu, pilsētu jau pametuši 40% iedzīvotāju," lietotnē "Telegram" publicētā video sacīja mērs.

Ja pirms mēneša pamest Mikolajivu bija sarežģīti, tad šobrīd izbraukt no pilsētas ir iespējams, un pilsētas administrācija nodrošina bezmaksas transportu iedzīvotāju evakuācijai.

"Šodien var izbraukt. Vēl pirms mēneša Mikolajiva bija aplenkta. Pilsēta atrodas pie divām upēm, krievu okupanti šķērsoja vienu upi un sāka būvēt tiltus uz otras, bet viņi tika sakauti un atspiesti uz Hersonas apgabalu. Šodien mums ir atvērts ceļš gan uz Kropivnicku, gan Krivijrihu, gan Odesu. Bezmaksas evakuācijai mēs nodrošinām mūsu autobusus, kas tiek izmantoti pārvadājumiem pilsētas robežās," sacīja Senkevičs.

Šo pakalpojumu jau izmantojuši 12 000 Mikolajivas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!