Bruņojušies miliči ieņēmuši Krievijas reģionālo televīzijas kompāniju TVK Ļipeckā aptuveni 300 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas. Šī telekompānija vairākus mēnešus pirms vietējās varas vēlēšanām kritizējusi Ļipeckas gubernatoru, ceturtdien aģentūrai AFP pastāstīja televīzijas kompānijas bijušais ģenerāldirektors Aleksandrs Likovs.
Miliči, paziņojot, ka viņi strādā saskaņā ar līgumu, ko noslēguši ar jauno televīzijas kompānijas TVK vadību, trešdien neielaida žurnālistus televīzijas ēkā un paziņoja Likovam, ka viņš ir atbrīvots no amata.

Vietējie milicijas darbinieki, pie kuriem pēc palīdzības vērsās Likovs, viņam pastāstīja, ka "tas notiek priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros".

Ļipeckas apgabala gubernatora un reģionālās likumdošanas iestādes vēlēšanas notiks nākamā gada pavasarī.

Kopš pagājušā gada par TVK darbību strīdas divi telekompānijas galvenie akcionāri.

Viens no tiem - kompānija "Eņergija" -, kas trešdien slēdza kompānijas darbību, neizpildīja tiesas lēmumu, kas aizliedza sasaukt akcionāru sapulci, lai nomainītu TVK vadību, teica Likovs, apsūdzot kompāniju "pilnīgi nelikumīgā darbībā".

TVK savus ziņu raidījumus nevar pārraidīt kopš kompānijas vadības maiņas un tādēļ pārraida valsts televīzijas kanāla TV6 programmas.

Pagājušā gada aprīlī Maskavas milicija iejaucās, lai palīdzētu jaunajai prokremliskajai vadībai pārņemt toreizējo neatkarīgo televīzijas kompāniju NTV. Līdz ar to valsts tiešā vai netiešā kontrolē tagad atrodas visi trīs vadošie Krievijas televīzijas kanāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!