Krievijas milicija svētdien arestējusi desmitiem cilvēku, novēršot Kremļa kritiķa un bijušā pasaules čempiona šahā Garija Kasparova vadītās opozīcijas iecerēto protesta gājienu.
Milicija aplenkusi Triumfa laukumu, kur bija plānojuši sapulcēties opozicionāri, un arestējusi kustības "Cita Krievija" dalībniekus, kuri tuvojušies laukumam. Kremļa kritiķi ieplānojuši sarīkot kārtējo "Nepiekrītošo gājienu".


Netālajā Puškina laukumā milicija izdzenājusi atvaļināto virsnieku mītiņu, arestējot aptuveni 50 cilvēkus, ziņo opozicionāru interneta vietne. Savukārt milicijas pārstāvji norādījuši, ka aizturēti ap 60 nesankcionētas akcijas dalībnieki.


Padomju virsnieku padomē ietilpstoša atvaļināto ģenerāļu kolonna bija plānojusi pievienoties un vadīt "Nepiekrītošo gājienu". Pirms akcijas sākuma padomes vadītājs ģenerālis Aleksejs Fomins pauda pārliecību, ka miliči neuzdrošināsies pacelt roku pret veterāniem, taču viņš un admirālis Vladimirs Berezins ir starp arestētajiem.


Kā vēsta interneta vietnes "Grani.ru" korespondents, ieplānotās akcijas rajonā notiek aresti, apcietināts arī aizliegto nacionālboļševiku vadonis Eduards Ļimonovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!