Milicijas īpašu uzdevumu vienība OMON Maskavā gatavojas Krievijas un Anglijas futbola izlašu spēlei 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, otrdien raksta avīze "Kommersant".
OMON bāzē notikušajās mācībās miliči trenējās iespējamu līdzjutēju sadursmju novēršanai. "OMON nepieļaus nekādus kautiņus. Mēs nevēlamies, lai kāds tiktu savainots," avīzei paziņoja augsta ranga amatpersona Maskavas milicijā.

Par drošību trešdien Lužņiku stadionā paredzētajā spēlē gādās 2370 milicijas darbinieku, 230 OMON miliči, kā arī 55 jātnieku patruļas. Stadionā ir vietas 78 000 līdzjutēju, un visas biļetes jau ir pārdotas.

Gan Anglijas, gan Krievijas futbolistiem spēle ir svarīga, lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Abu izlašu atbalstītāji iepriekš ir izcēlušies ar vardarbību, radot bažas spēles rīkotājiem. Lielākās nekārtības Maskavā bija 2002. gadā pēc Krievijas izlases zaudējuma Japānai Pasaules kausa finālturnīrā. Savukārt angļu fani 2004. gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā iesaistījās plašākās sadursmēs ar Portugāles policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!