Krievijas miljardierim Romanam Abramovičam piederošā kompānija "Millhouse Capital" ir iesaistīta sarunās par iespēju iegādāties Krievijas mediju grupu "Soveršenno sekretno", kas publicē vairākus populārus laikrakstus un žurnālus par kriminālām aktualitātēm.
Ja šis darījums notiks, par "Soveršenno sekretno" vadītāju kļūs Vladimirs Riga, kurš pašlaik ir ārējo attiecību nodaļas direktors naftas kompānijā "Sibņeftj", kas iekļaujas "Millhouse" grupā, vēsta ziņu aģentūra "Prime TASS".

Abramovičs, kurš ir Čukču autonomā apvidus gubernators un otrais bagātākais cilvēks Krievijā, nesen iegādājās Anglijas futbola klubu "Chelsea".

Tikmēr Krievijas presē parādījušās ziņas, ka Abramovičs varētu emigrēt no Krievijas, ja jutīs apdraudējumu saistībā ar tiesībsargājošo institūciju nesen sākto vēršanos pret augsta ranga uzņēmējiem. Turklāt, pēc presē ziņotā, Abramovičs gatavojas pārdot viņam piederošo daļu Krievijas alumīnija kompānijā "RusAl".

"Prime-TASS" arī vēstī, ka "Soveršenno sekretno" grupa vairākus mēnešus rīkojusi sarunas ar kompāniju "Base Element", kas pieder alumīnija magnātam Oļegam Deripaskam.

"Soveršenno sekretno" iknedēļas izdevums "Versija" ir nonācis finansiālās grūtībās, pēc tam kad zaudēja tiesas prāvā par goda un cieņas aizskaršanu diviem augsta ranga vadītājiem no holdinga "Alfa-Group", kas kontrolē naftas kompāniju TNK.

Izdevumam "Versija" tiesa uzdeva samaksāt 500 tūkstošus ASV dolāru (287 tūkstošus latu) par nodarīto kaitējumu un tiesāšanās izdevumus, un žurnāla redaktors pēc tiesas sprieduma atkāpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!