Foto: AFP/Scanpix
Pazīstams ASV uzņēmējs Donalds Tramps, kurš ilgu laiku tika uzskatīts par ASV prezidenta Baraka Obamas galveno pretinieku nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, pameta ASV Republikāņu partijas rindas un pieļauj iespēju cīnīties par vietu Baltajā namā kā neatkarīgs kandidāts, vēsta "Itar Tass".

Tramps pameta pariju jau otro reizi pēdējo 12 gadu laikā. Uzņēmēja oficiālais pārstāvis skaidroja, ka aiziešana no partijas ļaus Trampam izvairīties no domstarpībām ar partijas biedriem un cīnīties par Balto namu kā neatkarīgam kandidātam.

"Tramps tā rīkojās, lai varētu piedalīties vēlēšanās kā neatkarīgs kandidāts," ASV Kongresa laikrakstam "Hill" paziņojis viņa pārstāvis Maikls Koens. Galīgo lēmumu par kandidēšanu uzņēmējs plāno pieņemt maijā, ja līdz tam laikam neizšķirsies atbalstīt kādu citu kandidatūru.

Koens uzsvēris, ka pamest partiju Trampu mudināja ideoloģiski apsvērumi. Pēc pārstāvja vārdiem, uzņēmējam "riebjas" tas, kā partijas biedri risina problēmas Vašingtonā, tai skaitā nodokļu politikas jautājumus.

Trampu neapmierina arī Demokrātu partija, kuru pārstāv pašreizējais prezidents Obama. Pēc uzņēmēja domām, pašreizēja prezidenta administrācija ir pārāk maiga attiecībās ar Ķīnu.

Tiesa, vairāki politikas procesu vērotāji apšauba, ka 65 gadus vecais skandalozais miljardieris Tramps nopietni apsver iespēju kandidēt uz prezidenta amatu. Eksperti pieļauj, ka viņš tikai izmanto šādus paziņojumus pašreklāmai.

Pēdējo divu gadu laikā Tramps ASV medijos izvērsa kampaņu, lai diskreditētu pašreizējo prezidentu Baraku Obamu. Uzņēmējs apgalvojis, ka Obama dzimis ārpus ASV, līdz ar to viņam nav tiesību ieņemt prezidenta amatu. Prezidenta administrācija gan publiskoja Obamas dzimšanas apliecību, kurā kā dzimšanas vieta norādītas ASV štats Havaji.

Tramps jau 1999.gadā pameta Republikāņu partiju un 1999. – 2000.gadā bija Reformistu partijas biedrs, bet 2001. – 2009.gadā – Demokrātu partijas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!