Deviņdesmito gadu otrajā pusē miljonāru skaits Lielbritānijā ir vairāk nekā divkāršojies, sasniedzot 180 tūkstošus. 1995.gadā tikai 80 tūkstoši britu varēja lepoties, ka viņiem pieder vērtības par 1 miljonu sterliņu mārciņu, izņemot pensijas, ziņo aģentūra "Ananova".
Par šo miljonāru skaita sprādzienveidīgo palielināšanos trešdien Lielbritānijas parlamentā runāja finansu ministrs Dons Primarolo, atbildot uz parlamenta deputātu jautājumiem.

Miljonāru skaits sasniedza 100 tūkstošus 1996.gadā, 140 tūkstošus 1997.gadā, 160 tūkstošus 1998.gadā un 180 tūkstošus 1999.gadā, kas ir pēdējais gads, par kuru ir pieejama oficiālā statistika.

Bet leiboristu partijas deputāts Gordons Prentiss brīdināja, ka dažu cilvēku bagātības palielināšanās nebūt nedod labumu visai valstij kopumā.

Aizvien pieaugošā plaisa starp superbagātajiem un vidusmēra britiem, piemēram, viņa vēlēšanu apgabalā Pendlā, var izraisīt sociālas problēmas, saka Gordons Prentiss. "Manā Pendlas vēlēšanu apgabalā un arī citur Lankašīras grāfistes austrumos cilvēki ir slikti apmaksāti un man ir aizdomas, ka tur ir ļoti maz miljonāru. Plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem Lielbritānijā paplašinās, un tas attiecas uz mums visiem," teica Prentiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!