Aptuveni 3,2 miljoni sīriešu parakstījuši petīciju, nosodot "ASV spiedienu" uz viņu valsti, kā arī divus ANO izmeklētāju ziņojumus, kuros Sīrija saistīta ar bijušā Libānas premjerministra Rafika al Hariri slepkavību.
Petīcijā tiek noraidīts "viss, kas minēts abos ziņojumos objektivitātes un neitralitātes trūkuma dēļ, lai pakalpotu ASV un Izraēlas alkatībai, kuras apdraud mieru un starptautisko drošību".

Petīcijā arī ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans aicināts "strādāt pie tā, lai neļautu konkrētām lielvarām izmantot ANO saviem mērķiem pasaulē".

Petīcijā nosodīta Hariri nogalināšana, kurš februārī gāja bojā bumbas sprādzienā Beirūtā, un Annans aicināts turēties "pie patiesības un taisnības puses".

16 tiesneši un juristi petīciju un 500 pakās savāktos parakstus ceturtdien iesniedza ANO vēstniekam Sīrijā Ali Zaatari, kas sakrita ar vairāku simtu cilvēku lielu demonstrāciju pret ASV.

Hariri slepkavības apstākļu noskaidrošanai izveidotā ANO izmeklēšanas komisija sagatavojusi jau divus ziņojumus par šī nozieguma izmeklēšanas rezultātiem, kuros abos minēti pierādījumi, kas liecina par Sīrijas un Libānas izlūkdienestu virsnieku saistību ar Hariri nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!