Bijušā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča sieva nav aizbēgusi no Serbijas tiesībsargājošajām institūcijām, bet viesojas Maskavā pie dēla, svētdien publicētā intervijā laikrakstam "Publika" apgalvo Miloševiča meita.
"Mana māte 23. februārī devās no Belgradas uz Maskavu ar attiecīgajiem policijā saņemtajiem dokumentiem, kā viņa to jau daudzkārt darījusi," komentējot mātes Mirjanas Markovičas aizbraukšanu no Serbijas un Melnkalnes (bijušās Dienvidslāvijas), teica meita Marija Miloševiča.

"Viņa aizbraukusi, lai tiktos ar manu brāli Marko, kurš dzīvo Maskavā, un viņa bieži devusies uz Hāgu, lai apmeklētu tēti. Tāpēc nevar būt ne runas, ka viņa ir aizbēgusi," uzsvēra Marija Miloševiča.

Serbijas policija sestdien informēja, ka sākusi intensīvu Markovičas meklēšanu, jo radušās aizdomas, ka viņa varētu būt saistīta ar bijušā Serbijas prezidenta Ivana Stamboliča slepkavību.

Kādreizējā Miloševiča politiskā sāncenša Stamboliča līķis tika atrasts piektdien bedrē Fruškagoras kalnā, valsts ziemeļos.

Serbijas iekšlietu ministrs Dušans Mihajlovičs iepriekš paziņoja, ka Sebijas policija vēlas nopratināt Miloševiču un Markoviču saistībā ar to, ka ir atrastas kādreizējā komunistu laika Serbijas prezidenta Stamboliča mirstīgās atliekas. Stamboličs sākotnēji bija Miloševiča sabiedrotais, bet vēlāk kļuva par ienaidnieku.

Informācijas aģentūra "Tanjug" un valsts televīzija ziņoja, ka policija meklē Markoviču, kurai Miloševiča varas laikā bija liela ietekme.

Atsaucoties uz "uzticamiem avotiem", "Tanjug" vēstīja, ka Markoviča no policijas izvairās. Televīzija ziņoja, ka policisti meklējuši Markoviču viņas mājās Belgradā, kā arī Miloševiča un Markovičas dzimtajā pilsētā Požarevacā.

Mihajlovičs sacīja, ka Stamboliču, kurš pazuda 2000.gada augustā rīta skrējiena laikā Belgradā, nolaupījuši četri cilvēki, kuri darbojās Miloševiča režīma laikā izveidotā policijas specvienībā. Vēlāk eksprezidents ticis nogalināts.

"Viņa mirstīgās atliekas ir izraktas no bedres Fruškagoras kalnā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka Stamboliča slepkavība bija politiski motivēta," teica ministrs.

Kādreizējo Miloševiča politisko aizbildni Stamboliču viņa skolnieks no varas atbīdīja 1987. gadā, jo Stamboličs aizvien asāk kritizēja Miloševiča darbību.

Īsi pirms Stamboliča pazušanas Dienvidslāvijas opozīcijas partijas, kas šobrīd ir pie varas Belgradā, paziņoja, ka gatavojas izvirzīt Stamboliča kandidatūru 2000. gada septembra vēlēšanās, kurās viņa sāncensis būtu Miloševičs. Pašlaik Miloševiču tiesā bijušās Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunāls Hāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!