Gāztais Dienvidslāvijas prezidents Slobodans Miloševičs 1996.gadā ir devis rīkojumu arestēt bijušo Bosnijas serbu līderi Radovanu Karadžiču, lai panāktu rietumvalstu sankciju pret Belgradu atcelšanu, trešdien informēja ziņu aģentūra "Fonet".
Bijušais Dienvidslāvijas armijas pavēlnieks Momčilo Perišičs paziņojis, ka Miloševičs devis viņam rīkojumu arestēt Karadžiču un "veicināt viņa nodošanu" starptautiskajam Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunālam Hāgā, informēja aģentūra.

Miloševičs apgalvoja, ka šāds solis palīdzēs panākt sankciju atcelšanu pret Belgradu, ko rietumvalstis noteica, reaģējot uz sērijveida kariem Balkānos iepriekšējos desmit gados, paziņoja Perišičs, kuru Miloševičs atcēla no amata 1998.gadā.

"Pateicoties bijušajam Dienvidslāvijas premjerministram Momiram Bulatovičam, viņš [Miloševičs] atmeta savu absurdo ideju," Perišičs sacīja.

Karadžičs kopā ar kara laika Bosnijas serbu armijas pavēlnieku Radko Mladiču ir apsūdzēti genocīdā, kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci, ko tie pastrādājuši laikā no 1992. līdz 1995.gadam Bosnijas kara laikā.

1999.gadā starptautiskais tribunāls apsūdzēja arī Miloševiču par kara noziegumiem Kosovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!