Dienvidslāvijas prezidents Slobodans Miloševičs sestdien pieņēmis jaunu, armijas vadības ierosinātu aizsardzības stratēģiju, ziņoja Serbijas valsts televīzija.
"Jaunā militārā doktrīna balstās uz Serbijas un Melnkalnes tautu apņemšanos aizsargāt Dienvidslāvijas Federālās Republikas suverenitāti, teritoriālo nedalāmību, neatkarību un konstitucionālo kārtību pret jebkādiem militārajiem draudiem," ziņoja televīzija, neminot informācijas avotu.

"Pieņemtās stratēģijas galvenie mērķi ir novērst iespējamu militāru agresiju no ienaidnieku puses un veiksmīgi atbildēt uz jebkādu organizētu pretošanos," informēja televīzija.

Konkrēti Dienvidslāvijas ienaidnieki ziņas izklāstā netika pieminēti.

Pēdējā laikā atkal ir radusies saspīlēta situācija starp Dienvidslāvijas armijas vienībām un Melnkalnes policiju, jo Menlkalnes prorietumnieciski noskaņotā valdība cenšas izvairīties no Miloševiča ietekmes.

Tāpat Dienvidslāvijas valdības pārstāvji ir nesen vairākkārt paziņojuši, ka valsti apdraud rietumu "teroristi". Savukārt NATO valstis, kas pērn rīkoja gaisa triecienus Dienvidslāvijai, iejaucoties Kosovas krīzē, ir brīdinājušas Miloševiču "turēties pa gabalu" no Melnkalnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!