Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Ziemeļkaukāza reģiona Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā pirmdien līdzās tiesas namam eksplodējot diviem mīnētiem auto, nogalināti vismaz astoņi cilvēki, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

"Dažu minūšu laikā eksplodēja divas automašīnas," atsaucoties uz vietējās izmeklēšanas komisijas amatpersonas teikto, vēsta ziņu aģentūra "Interfax". "Vismaz astoņi cilvēki gājuši bojā. Ievainoto skaits patlaban tiek precizēts."

Šrapneļi nodarījuši bojājumus vismaz divpadsmit automašīnām.

Otra eksplozija notikusi drīz pēc tam, kad notikuma vietā, lai veiktu pirmā sprādziena izmeklēšanu, bija ieradušies likumsargi.

Sprādzieni līdzās ēkai, kuru izmanto tiesu izpildītāji, notikuši ar 15 minūšu intervālu.

Dagestāna šobrīd ir visnestabilākais Ziemeļkaukāza reģions, un vardarbīgi uzbrukumi tur ir teju vai ikdienišķa parādība. Varasiestādes to sarīkošanā vaino nemierniekus, kas Krievijas Ziemeļkaukāzā grib izveidot islāmistu valsti.

Īpašu pasaules mediju uzmanību Dagestāna pēdējā laikā izpelnījusies arī saistībā ar Bostonas teroraktiem. Dagestānā dzīvo aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turēto brāļu Carnajevu vecāki, turklāt vecākais no brāļiem - Tamerlans - pērn pusgadu pavadījis šajā nemierīgajā Ziemeļkaukāza novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!