Foto: AFP/Scanpix

Vācijas pilsētā Minhenē notiekošos ikgadējos alus svētkus "Oktoberfest" ("Oktobra svētki"), kas vēl ir tikai pusē, jau apmeklējuši 3,6 miljoni cilvēku, svētdien paziņoja Minhenes pašvaldība.

Svētki tika atklāti 22.septembrī un ilgs 16 dienas. Amatpersonas prognozē, ka tos apmeklēs apmēram seši miljoni cilvēku no visas pasaules, bet svētku veiksmīgais sākums rāda, ka galīgais apmeklētāju skaits var izrādīties lielāks.

Šīgada "Oktoberfest" pirmajā pusē apmeklētāji jau ir izdzēruši 3,6 miljonus litru alus, lai gan šajos svētkos litrs alus maksā līdz 9,5 eiro (6,7 latiem). Pērn 6,9 miljoni festivāla apmeklētāju izdzēra 7,5 miljonus litru bairīša.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburgha princeses Terēzes kāzu svinības 1810.gada 12.oktobrī.

Lai gan "Oktoberfest" šogad svin 202 gadu jubileju, šie svētki tiek rīkoti tikai 179.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Šogad visvairāk apmeklētāju ir no Vācijas, tās kaimiņvalstīm, Itālijas, ASV, Āzijas, Jaunzēlandes un Austrālijas. Atrasto mantu birojs jau ir savācis vairāk nekā 300 pazaudētus naudasmakus, 200 mobilos telefonus, 50 fotoaparātus un divus laulību gredzenus.

Apsardze 63 tūkstošus reižu ir izjaukusi apmeklētāju mēģinājumus nozagt "Oktoberfest" alus kausus, kas ir populārs tūristu suvenīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!