Foto: AP/Scanpix

Uzbrucējs, kurš piektdienas vakarā Vācijas pilsētā Minhenē nogalināja deviņus cilvēkus, bijis apsēsts ar masu apšaudēm, taču nav pierādījumu viņa saiknei ar "Daesh" ("Islāma valsts") teroristisko grupējumu, atsaucoties uz Vācijas policiju, raksta raidsabiedrība BBC.

Pārmeklējot 18 gadus vecā Vācijas irāņa dzīvesvietu, atrasti izgriezumi no avīzēm, kuros vēstīts par masu apšaudēm, tostarp publikācija ar virsrakstu "Kādēļ studenti nogalina?", pastāstīja policija.

Policija šobrīd izmeklē versiju, ka slepkava savus upurus ir ievilinājis restorānā, kur viņš sāka apšaudi, izmantojot sociālo tīklu "Facebook". Ir aizdomas, ka izmantojot viltus profilu, kur šāvējs uzdevies par meiteni, viņš aicinājis cilvēkus doties uz "McDonald's" restorānu.

Tāpat policisti norādīja, ka pastāv "acīmredzama saikne starp uzbrucēju un Norvēģijas masu slepkavu Andersu Bēringu-Breivīku", kurš 2011. gadā noslepkavoja 77 cilvēkus.

Jaunietis bija savācis plašu informāciju par Bēringa-Breivīka sarīkoto masu slaktiņu.Minhenes apšaude sakrita ar šī slaktiņa piekto gadadienu.

Minhenē dzimušais slepkava uzbrukumā izmantoja 9mm "Glock" rokas pistoli.

Šāvējs iepriekš bijis psihiatriskajā aprūpē, kur viņš ārstēts no depresijas, skaidroja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!