Foto: Imago/Scanpix/LETA
Vācijas kristīgo demokrātu (CDU) līdere Annegrēta Krampa-Karenbauere, kas strauji zaudējusi savu popularitāti un daļas partijas biedru atbalstu, piektdien metusi izaicinājumu saviem kritiķiem, mudinot lemt par viņas palikšanu amatā.

Uzrunājot ikgadējā CDU kongresa delegātus, Krampa-Karenbauere, kas vēl tikko šķietami mēģināja izvairīties no debatēm par partijas vadību, paziņoja, ka gadījumā, ja partija nav gatava sekot viņas nospraustajam kursam, kongresam jālemj par viņas palikšanu amatā.

"Ja jūs uzskatāt, ka Vācija, kuru vēlos, nav tāda, kādu vēlaties jūs (..), tad izbeigsim to! Te un tagad, un šodien," uzsvēra CDU līdere. Vēl tikai brīdi iepriekš viņa brīdināja neapmierinātos partijas biedrus, ka kancleres Angelas Merkeles vadītās valdības kritizēšana var kaitēt CDU izredzēm vēlēšanās.

"Tā nav veiksmīga kampaņas stratēģija," norādīja Krampa Karenbauere. Vēl kongresa priekšvakarā viņa aicināja nediskutēt par partijas vadības maiņu, uzsverot, ka vēlētājus vairāk interesē CDU politika, nevis partijas iekšējās debates. Vienlaikus Krampa Karenbauere atzinīgi novērtēja Merkeles paveikto, norādot, ka "tie Vācijai bijuši 14 labi gadi, par kuriem katrs no mums var lepoties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!