Ģimenes atbalsta politika, ko īsteno Vācijas valdība, bijusi sekmīga, jo jau otro gadu pēc kārtas valstī konstatēts dzimstības pieaugums, pirmdien sacīja ģimenes lietu ministre Urzula fon der Lējena.

"Ekonomiskā krīze satraukusi daudzus cilvēkus", tomēr jaunākie dati par dzimstības pieaugumu "liecina, ka tieši tagad pasākumiem, kas tiek īstenoti ģimenes atbalstam, un ģimenei draudzīgajai politikai ir stabilizējošs efekts", sacīja ministre.

2008.gadā Vācijā pasaulē nākuši 690 000 mazuļu, un tas ir par 5000 vairāk nekā 2007.gadā, kad savukārt bija dzimuši par 12 000 vairāk mazuļu nekā vēl vienu gadu iepriekš. 2007.gadā - pirmo reizi pēc desmit gadiem - atkal tika konstatēts dzimstības pieaugums.

Vācijā, atsaucoties ministres iniciatīvai, tika īstenots valdības atbalsta plāns, lai sekmētu dzimstības palielināšanos, - tika palielināti pabalsti vecākiem, kas paliek mājās ar bērniem, arī bērnudārzu skaits kļuva lielāks.

Ministre intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" sacīja, ka vēlētos, lai valsts pāriem sniedz lielāku finansiālo atbalstu neauglības ārstēšanai un medicīniskajai apaugļošanai. Patlaban valsts sedz tikai pusi šo uzdevumu un finansiālo atbalstu var saņemt tikai precēti pāri.

Vācijā tāpat kā daudzās citās Eiropas zemēs veco iedzīvotāju proporcija kļūst arvien lielāka - kļūst mazāk strādājošo cilvēku, kas ar saviem nodokļiem atbalsta pieaugošo pensionāru skaitu.

Pati fon der Lējena ir septiņu bērnu māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!