Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas transporta ministrija nenāks klajā ar vienotiem mājdzīvnieku svara limitiem, kas noteiktu, vai cilvēka četrkājainos draugus drīkst ienest lidmašīnas kabīnē, raksta "The Moscow Times".

Jautājums kļuva aktuāls pēc incidenta pērn, kad vīrietis no Rīgas devās uz Vladivostoku ar pārsēšanos Maskavā. Krievijas galvaspilsētā tika konstatēts, ka kaķis ir smagāks par aviokompānijas noteikto limitu – astoņiem kilogramiem. Tā dēļ, atbilstoši noteikumiem kaķim ceļš būtu jāmēro lidmašīnas bagāžas nodalījumā.

Kaķa saimnieks tomēr izdomāja gudru plānu, ar kura palīdzību izdevās panākt, ka četrkājainais draugs lidojumu pavada lidmašīnas kabīnē. Par šo atgadījumu plašāk var lasīt šeit.

Krievijas pasažieru savienība Transporta ministriju aicināja noteikt konkrētus noteikumus attiecībā uz mājdzīvnieku svaru. Taču ministrija nonāca pie slēdziena, ka šādu vienotu dzīvnieka svara ierobežojumu noteikšana "būtu nepiedienīga".

Mājdzīvnieku saimniekiem pašiem būs jākonsultējas ar aviokompānijām, lai noskaidrotu svara limitus. Lielākā daļa aviokompāniju par maksimālo pieļaujamo dzīvnieku svaru noteikušas astoņus kilogramus, kuru nedrīkst pārsniegt, ja saimnieks vēlas ievest savu mājdzīvnieku lidmašīnas kabīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!