Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss norādījis, ka jaunievēlētā ASV prezidenta Džo Baidena administrācija nemainīs pilnīgi visu, bet piebilda, ka daudzos aspektos situācija uzlabosies, ziņo aģentūra "Reuters".

Pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps regulāri pārmetis Vācijai, ka Eiropas valsts aizsardzības budžetam neatvēl vismaz 2% no IKP. Māss izteicās, ka, viņaprāt, Baidena administrācija uz aizsardzības izdevumiem nekoncentrēsies tik ļoti, cik to darīja Tramps.

Ministrs arī piebilda, ka diskusijas par izdevumiem aizsardzības nozarē Baidena administrācijas laikā nepierims, taču atšķirsies maniere, kādā par to tiks runāts.

Jau vēstīts, ka ASV mediji "NBC News" un CNN sestdien, 7. novembrī, ziņoja, ka Demokrātiskās partijas kandidāts Baidens ir uzvarējis Pensilvānijas štatā un līdz ar to ieguvis nepieciešamās balsis elektoru kolēģijā, lai kļūtu par nākamo ASV prezidentu.

Pirms uzvaras Pensilvānijā Baidens bija ieguvis 253 balsis elektoru kolēģijā, savukārt pašreizējais prezidents Donalds Tramps – 214. Lai kļūtu par prezidentu jāiegūst vismaz 270 elektoru balsis, un tas nozīmēja, ka Tramps nedrīkstēja zaudēt Pensilvānijā, kur uzvarētājs tiek pie 20 elektoru kolēģijas balsīm.

Uzvarot Pensilvānijā, Baidens ieguvis vismaz 273 elektoru balsis un ar to arī pietiek, lai triumfētu prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!