Bijušais Bosnijas serbu armijas komandieris Ratko Mladičs no 2002. līdz 2005.gadam mitinājies militārpersonu dzīvokļos, kā arī dzīvokļos Belgradā, vācu žurnālā "Spiegel" publicētā intervijā apgalvo par sadarbību ar ANO kara noziegumu tribunālu atbildīgais Serbijas ministrs Rasims Ļajičs.
"No 2002.gada 1.jūnija līdz 2005.gada beigām viņš rada patvērumu trijos militārpersonu dzīvokļos, kā arī vairākos dzīvokļos Belgradā," sacīja Ļajičs. "Diemžēl, mēs to uzzinājām jau pēc notikušā."

Daudzi cilvēki zināja, ka Mladičs slēpjas pie militārpersonām, tomēr par to klusēja - vai nu draudu dēļ, vai arī tāpēc, ka nevēlējās, lai Mladiču nodod tiesāšanai ANO tribunālam, paskaidroja ministrs. "No otras puses, to, ka Mladičs mitinās Belgradā, zināja tikai daži."

66 gadus veco Bosnijas serbu armijas komandieri Mladiču apsūdz genocīdā un noziegumos pret cilvēci. Viņu vaino arī par Srebrenicas slaktiņu, kurā tika nogalināti 8000 musulmaņu. No stāšanās tribunāla priekšā viņam izdevies izvairīties jau desmit gadu.

"Neviens nevar slēpties mūžīgi. [Bijušajam Bosnijas serbu līderim Radovanam] Karadžičam vajadzēja pieļaut tikai vienu kļūdu, un tā noveda pie viņa aresta," pagājušajā nedēļā laikrakstā "Vecernje Novosti" publicētā intervijā sacīja Ļajičs, piebilstot, ka "valstij vislabāk būtu, ja pēdējie vēl brīvībā esošie ANO tribunāla apsūdzētie serbi - Mladičs un Horvātijas serbu politiķis Gorans Hadžičs - padotos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!