Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainai ir nepieciešami mūsdienīgi ieroči, kādus lieto NATO valstis, padomju ražojuma ieroču vietā, paziņoja aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Ukraina iepriekš lūdza tai piešķirt padomju ieročus, jo ukraiņu karavīri tos varēja uzreiz izmantot kaujā un tas ātri pastiprināja aizsardzību kritiskā periodā. Tomēr vajadzīgo padomju ieroču nav daudz, tie bieži ir nepiemērotā stāvoklī un tiem nav pietiekami daudz munīcijas.

Pēc NATO standartiem ražotas tehnikas ir pietiekami daudz un tā ir apgādāta ar munīciju. Ukrainas apgāde ar šādiem ieročiem ir sistēmisks, nevis īstermiņa risinājums. Šos ieročus var nodot Ukrainai daudzas valstis dažādos veidos, un dažas no tām jau noņem vajadzīgās sistēmas no kaujas dežūrām, aizstājot tās ar modernākām, bet dažām vienkārši ir vajadzīga ražotājvalsts atļauja.

Ja Ukraina saņems jaunos ieročus, tas būs varens signāls Krievijai un paaugstinās Ukrainas armijas savietojamību ar Eiropas valstu armijām.

Rezņikovs apliecināja, ka Ukrainas karavīri ļoti ātri apgūst jauno ieroču lietošanu.

Ukrainai ir nepieciešamas pretgaisa aizsardzības sistēmas, kaujas lidmašīnas, tālās darbības ieroči (tālās darbības artilērijas raķešu kompleksi, reaktīvās zalvju uguns sistēmas un smagā artilērija), pretkuģu raķetes, tanki un bruņutehnika, izlūkošanas droni un trieciendroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!