Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijai nav plānu slēgt robežu ar Poliju, neraugoties uz to, ka strauji pieaudzis nelegālo migrantu skaits, kas Vācijā ierodas caur Baltkrieviju un Poliju, trešdien apliecināja Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

Kancleres Angelas Merkeles valdībai "nav nodoma" spert šādu radikālus soļus, kas būtu apšaubāmi arī no tiesiskā skatu punkta, žurnālistiem sacīja ministrs.

Vēstulē Polijas kolēģim Marjušam Kaminskim Zēhofers rosinājis palielināt kopīgu patrulēšanu līdzās Vācijas-Polijas robežai, šādi reaģējot uz pieaugušo nelegālo migrantu skaitu, kas ierodas caur Baltkrieviju.

Zēhofers sacīja, ka vēl nav saņēmis atbildi no Varšavas, bet cildināja tās "ļoti spēcīgās iniciatīvas", lai apturētu nelegālās migrācijas plūsmu.

Ministrs atkārtoja Eiropas Savienības (ES) jau iepriekš paustās apsūdzības, ka Baltkrievijas varasiestādes ar lidmašīnām nogādā migrantus no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas uz Minsku un tad sūta tos uz ES, šādi atriebjoties par sankcijām, kas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmam noteiktas par represijām pret opozīciju.

Merkele šo jautājumu aktualizēs ES samitā šonedēļ, sacīja Zēhofers.

Viņš arī uzsvēra, ka "atslēga problēmas atrisinājumam atrodas Maskavā", ņemot vērā Krievijas milzīgo ekonomisko un politisko ietekmi uz Minsku.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!