Foto: EPA/Scanpix/LETA
Baltkrievijā turpinoties protesta kustībai pret prezidenta vēlēšanu falsifikāciju un autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, piektdien galvaspilsētā Minskā atkal notikušas varasiestāžu nesankcionētas protesta akcijas. Policija vairākus protestētājus aizturējusi.

Protesta akcijā Uzvarētāju prospektā pulcējās informācijas tehnoloģiju jomā strādājošie, tomēr šo akciju drošības struktūras ātri apturēja.

Protestētāji aizturēti pie stēlas "Minska varoņpilsēta" un Svislačas upes krastmalā.

"Galvaspilsētā šajās vietās tiešām ir aizturētie. Precīzs skaits pagaidām nav zināms," ziņu aģentūrai "Interfax" apliecināja Minskas Galvenajā iekšlietu pārvaldē.

Cilvēki aizturēti "par administratīviem pārkāpumiem", norādīja iestādē.

Protesta akcija notikusi arī pie Kamarauskas tirgus, vēsta portāls "tut.by". Tajā pamatā biju pulcējušās sievietes.

Rokās turot plakātus, karogus un ziedus, akcijas dalībnieki devās Neatkarības prospekta virzienā, bet kinoteātra "Centraļnij" rajonā sastapās ar Lukašenko atbalstītāju kolonnu. Arī šī gājiena dalībniekiem bijuši karogi un puķes, kā arī svētbildes un krucifiksi.

No abu gājienu dalībnieku puses skanēja saukļi, tomēr sadursmes nav notikušas.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Lukašenko, kas ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Arī Eiropas Savienība vēlēšanu rezultātus neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!