Sestdien trīspusējās kontaktgrupas sarunās netika panākta vienošanās par krīzes atrisinājumu Ukrainas austrumos, atsaucoties uz Kijevas pārstāvju teikto vēsta AFP.

Bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma aģentūrai "Interfax", ka samits ir "noslēdzies ar neveiksmi". Savukārt "Lenta.ru", atsaucoties uz pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas pārstāvi Vladislavu Deinego, vēsta, ka "tikšanās ir noslēgusies, un dokumenta apspriede turpinās".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands telefonsarunā pauduši cerību, ka pēc sarunu noslēguma puses vienosies par uguns pārtraukšanu un militārā bruņojuma pārvietošanu no konflikta zonas.

Iepriekš ziņots, ka trīspusējā kontaktgrupa sagatavojusi jaunu dokumentu un cerējusi to sestdien parakstīt Minskā.

Pārrunās piedalījās Krievijas vēstnieks Kijevā Mihails Zurabovs, bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini,kā arī pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas tautu republiku pārstāvji Deniss Pušiļins un Vladislavs Deinego.

Sākotnēji pārrunām bija jānotiek 30.janvārī, taču Donbasa tautu republiku pārstāvji pametuši Minsku, jo nebija atbraucis Kučma.

Jau ziņots, ka kopš Minskas vienošanās noslēgšanas 2014. gada septembrī prokrieviskie kaujinieki ar Krievijas karavīru palīdzību sagrābuši 500 kvadrātkilometrus Ukrainas teritorijas, atsaucoties uz Ukrainas Ārlietu ministriju, vēstīja aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!